If I ruled the world

Posted by vladimir

Noi fiind folosit aici ca termen general reprezentand more or less generatia “noastra” a celor pe la 23-24-25 de ani care acum cica muncim si in viitorul apropiat o sa fim viitorul acestei tari magnifice si mirobolante …cum putem noi oare sa face asa ceva cand pe zi ce trece suntem indoctrinati la munca (sau ma rog se incearca ;) si am devenit niste mici robotei care stiu sa faca o treaba de la a la z dar foarte rar asta provoaca si un efort intelectual si pe zi ce trece parca mai dispar niste neuroni din capul nostru si ne este din ce in ce mai greu sa gandim pe cont propriu sau sa venim si noi cu idei ,orice fel de idei, sau incepem sa uitam lucruri „de la mana pana la gura” cum se spune in popor.
Avem cateodata impresia ca stim atatea si defapt nu e asa doar ne-am format niste automatisme (care nu sunt rele in toate cazurile) care ne „ajuta” sa rezolvam probleme „cotidiene” intalnite la munca dar care nu ajuta la dezvoltarea sau nici macar mentinerea sinapselor la noi in creier. Toata lumea e mult prea orientata spre a excela pe job sa faca tot ce se poate sa ajunga mai in fata (o sa urmeze un post si pe aceasta tema) fara sa realizam ca zi cu zi se pierde putin din noi ,noi ca oameni noi ca personalitati diferite,putin cate putin din identitatea noastra si ca poate odata cand o sa realizam acest lucru o sa fie prea tarziu.
Viata din Rromania intr-un fel sau altu ne impinge sa facem aceste concesii din nevoia de a trai sub un acoperis, de a manca ceva de a bea o bere :D de a vizita si ar mai fi multe altele dar toate aceste nu reprezinta o scuza pentru faptul ca zi de zi ceva din noi dispare ....
Mici robotei de azi o sa fi si mai mici robotei din viitor si toate astea pentru ca la momentul oportun nu am realizat ce se intampla si nu am incercat sa schimba ceva, sa facem ceva astfel incat sa nu se ajunga acolo,deoarece odata ajunsi acolo o sa fie prea tarziu pentru a mai face ceva.
Si atunci chiar o sa ajungem si noi la vorba mea ...FRUMOASA TARA PACAT CA E LOCUITA....

This entry was posted on vineri, 8 august 2008 at vineri, august 08, 2008 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

Se pare ca tre' sa schimbi locu' de munca... :)

11 august 2008 la 23:52

Trimiteți un comentariu